Tekstgrootte
Op onze school is veel aandacht voor beeldende vorming, muziek, drama en dans. Deze vakken brengen evenwicht in het leerprogramma; niet alleen het cognitieve leren heeft de nadruk, ook de creatieve ontwikkeling vinden wij belangrijk. Daarom is er een Cultuureducatieplan opgesteld. Elk jaar werken we twee disciplines uit het Cultuureducatieplan uit. Daarbij maken wij gebruik van externe deskundigen. Dit kunnen vakdocenten voor beeldende vorming, drama, muziek en dans zijn. Dit jaar hebben alle kinderen wekelijks muziekles van een vakdocent. Daarnaast zijn er workshops voor dans en drama in verschillende groepen.
Wij maken gebruik van het aanbod van het Utrechts Centrum van de Kunsten (UCK), Filiaal etc. Hierbij behoren o.a. theater- of museumbezoek, schilderkunst, dans en film. Op deze manier komen alle kinderen minimaal twee keer via school in aanraking met één van deze vormen van kunst.
We werken elke week minsten één keer aan creatieve vakken in de klas. Hiervoor gebruiken we de digitale methode Laat maar Zien. De methode geeft lesideeën bij de verschillende doelen en leerlijnen.
Een aantal keren per jaar verzorgen de leerlingen een optreden tijdens een viering. Tijdens de projectweek staat 1 kunst-dicipline centraal.